تفاهم نامه همکاری مشترک بین صندوق توسعه و حوزه هنری امضا شد

به گزارش مجله آزمون اول، به نقل از پایگاه خبری صابتا، این تفاهم نامه به منظور بهره برداری بهینه از ظرفیت های ملی و ایجاد هم افزایی و تعامل بین دستگاهی و تعریف کاربری جدید برای بناهای تاریخی به امضای مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی و بهره برداری و رئیس حوزه هنری رسید.

تفاهم نامه همکاری مشترک بین صندوق توسعه و حوزه هنری امضا شد

هادی میرزایی مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی در نشستی که به همین منظور در سالن جلسات حوزه هنری برگزار گشت، گفت: تعریف کاربری های متناسب با شأن و هویت بناهای تاریخی از اولویت های صندوق احیا در سال های اخیر بوده و در این راستا بیشترین کاربری تعریف شده برای ابنیه تاریخی، در قالب فرهنگی و هنری مشخص شد.

او با اشاره به این که علاوه بر بازسازی و احیای بناهای تاریخی، حمایت، توسعه و ترویج صنایع دستی و تشویق و تکریم هنرمندان، پیشکسوتان و فعالان بخش صنایع دستی و فرش دستباف نیز به مأموریت های صندوق اضافه شده است، اعلام کرد: تعریف کاربری خانه خلاق صنایع دستی و فرش دستباف برای بناهای تاریخی به همین دلیل بوده ست.

به گفته میرزایی خانه های خلاق صنایع دستی علاوه بر اینکه محلی برای ارائه آثار فاخر صنایع دستی با مهر اصالت ملی و بین المللی خواهد بود، شرایط برگزاری کارگاه های مشترک، مهارت آموزی و توانمندسازی علاقه مندان، برندسازی و مارکتینگ و اتصال به بازارهای ملی و جهانی را مهیا می کند.

او به احیای بناهای تاریخی روستاها تحت نام راه آبادی اشاره کرده و افزود: بر اساس تفاهم نامه ای که میان صندوق احیا، میراث فرهنگی، بنیاد مسکن و معاونت توسعه روستایی ریاست جمهوری منعقد شده است، به دنبال ایجاد اقتصاد و اشتغال پایدار در روستاها از طریق تبدیل کردن بناهای تاریخی روستایی به مقاصد هدف گردشگری هستیم.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی ادامه داد: با این رویکرد، در آخرین فراخوان عمومی صندوق احیا، 13 بنای تاریخی در مناطق محروم و روستایی کشور به فراخوان گذاشته شد و امید می رود با جذب سرمایه گذار ذی صلاح، محرک توسعه روستاها باشد.

او با اشاره به این که به استناد ماده 69 مقررات مالی دولت، حق استفاده و بهره برداری از اماکن و بناهای تاریخی به صندوق احیا واگذار شده است، اظهار کرد: در حال حاضر، شناسایی بناهای تاریخی که در تملک سایر دستگاه ها و نهادها دولتی یا عمومی است، در دستور کار صندوق احیا واقع شده است.

میرزایی ادامه داد: طبق قانون، دستگاه ها مکلف هستند از محل درآمدهای داخلی خود، بناهای تاریخی که در اختیار دارند را بازسازی کنند. از طرفی هیچ دستگاهی حق واگذاری بناهای تاریخی را خارج از فرایند قانونی مشخص شده ندارد و عدم اجرای این قانون توسط هر یک از مقامات و کارمندان در حکم تصرف غیرمجاز در اموال دولتی محسوب می شود.

او با اشاره به این که صندوق احیا به عنوان کننده حاکمیت زمینه واگذاری حق بهره برداری مدت مشخص از بناهای تاریخی را فراهم می کند، افزود: ازجمله اقداماتی که در این راستا صورت می گیرد، انعقاد تفاهم نامه با نهادهای مختلف است که می توان به تفاهم نامه با شهرداری شیراز و صندوق توسعه حرم های مطهر اشاره کرد، به زودی تفاهم نامه هایی با اداره کل اوقاف و امور خیریه، شرکت دخانیات ایران و بنیاد مستضعفان منعقد می شود.

مدیرعامل صندوق توسعه صنایع دستی و فرش دستباف و احیا و بهره برداری از اماکن تاریخی و فرهنگی انعقاد تفاهم نامه با حوزه هنری را اتفاق مبارکی دانست که می تواند نقش بسزایی در توسعه فرهنگ و هنر از طریق احیای بناهای تاریخی داشته باشد.

به گفته او بیش از 700 بنای تاریخی به صندوق احیا واگذار شده است که می توان با تعریف تقویم مشترک رویدادهای فرهنگی هنری با حوزه هنری، از این ظرفیت بهره برد.

میرزایی اظهار داشت: شهرستان کاشان این ظرفیت را دارد که به عنوان پایلوت اجرای برنامه عملی تفاهم نامه درنظر گرفته شود.

او تأکید کرد: صندوق احیا می تواند متناسب با کارکردهای فرهنگی و هنری حوزه هنری، برای بناهای تاریخی کاربری تعریف کند.

رویکرد صندوق احیا در کشور نایاب است

محمدمهدی دادمان رئیس حوزه هنری نیز با قدردانی از نوع نگاه و رویکرد صندوق احیا برای هم افزایی با سایر دستگاه ها، گفت: این نگاه و حرکت در راستا هم افزایی بین دستگاهی از سوی صندوق احیا امروزه در کشور نایاب است چراکه بیشتر ارگان ها و نهادها به دنبال منافع خود و توسعه و تکامل خود هستند درحالی که نگاه و راستا درست آن چیزی است که صندوق احیا در پیش گرفته است.

او ادامه داد: حوزه هنری رویکرد خود را توسعه زیست بوم هنر و رسانه قرار داده است و چنانچه کاربری ابینه تاریخی در راستای این مأموریت تعریف شود، می تواند محور همکاری مشترک بین صندوق احیا و حوزه هنری باشد و اتفاقات بزرگی رقم بخورد.

دادمان با اشاره به ظرفیت های مختلف حوزه هنری برای همکاری با صندوق احیا، اظهار کرد: در رویکرد جدید، توجه خاصی به حوزه معماری داریم و از این منظر می توان همکاری تنگاتنگی در بحث بازسازی و بازسازی بناهای تاریخی داشته باشیم. همچنین در زمینه هنرهای تجسمی، حوزه هنری در تهران و مراکز استان ها بیش از 5هزار گنجینه هنری دارد که می تواند در بناهای تاریخی به نمایش درآمده و بازاریابی آن ها که امروز مسئله هنرمندان است به خوبی صورت پذیرد.

او با ارائه پیشنهادی مبنی بر تشکیل صندوق های مشترک درزمینه ابینه تاریخی صنایع دستی بین طرفین، شرح داد: حوزه هنری به عنوان یک نهاد عمومی غیردولتی می تواند به پروژه های مشارکتی ورود کند و از این نظر می توانیم فضایی مهیا کنیم که هسته های هنری رشد کنند.

رئیس حوزه هنری به کارکرد سینمایی بناهای تاریخی اشاره کرد و گفت: بسیاری از این بناها می توانند صحنه تولید فیلم سینمایی یا سریال تلویزیونی باشند و به مردم معرفی شوند.

او با تأکید بر تسریع در اجرای برنامه عملیاتی تفاهم نامه، اعلام کرد: لازم است مدلی را انتخاب کنیم و پیش ببریم که در کوتاه ترین زمان ممکن، خروجی های ملموس داشته باشد تا پایه همکاری های بیشتر شود.

در انتها نشست مقرر شد، ظرف یک هفته برنامه اجرایی تفاهم نامه آماده شود.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: گردشبان
انتشار: 4 مهر 1400 بروزرسانی: 4 مهر 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 21433

به "تفاهم نامه همکاری مشترک بین صندوق توسعه و حوزه هنری امضا شد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تفاهم نامه همکاری مشترک بین صندوق توسعه و حوزه هنری امضا شد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید