مخالفان و موافقان لایحه افزایش سرمایه شرکت های بورسی چه می گویند؟

به گزارش مجله آزمون اول، خبرنگاران : در حالی کلیات لایحه افزایش سرمایه شرکت های بورسی در مجلس تصویب شد که موافقان، این لایحه را گامی موثر برای شفافیت در بورس دانسته و مخالفان از شرایط فعلی بورس انتقاد کردند.

مخالفان و موافقان لایحه افزایش سرمایه شرکت های بورسی چه می گویند؟

به گزارش خبرنگاران به نقل از ایسنا، محمدحسن آصفری کننده اراک در جلسه علنی امروز به عنوان اولین مخالف کلیات لایحه افزایش سرمایه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار یا فرابورس ایران از طریق صرف سهام با سلب حق تقدم گفت: چندی پیش در جلسه ای با آقای قالیباف رئیس سازمان بورس گفتند که از ابتدای امسال بیش از هفت میلیون نفر وارد بورس شدند. دولت چه برنامه ای برای آن ها دارد؟ اگر فکری نشود این تبدیل به تهدید خواهد شد. در حالی برخی صنایع وارد بورس شدند که سهام آن ها بیشتر از ارزش ذاتی شان خرید و فروش می شود. کاری که منطقی ندارد و باید درباره آن بررسی های لازم صورت گیرد.

وی با انتقاد از قیمت های غیرواقعی و غیرکارشناسی سهام برخی شرکت های بورسی گفت: مردم وام گرفته و یا طلا و ماشین فروخته و سهم خریدند آن هم سهام هایی که ارزش واقعی ندارند. حال می خواهیم با این لایحه شرکت های بورسی افزایش سرمایه داشته باشند کاری که بدون حسابرسی و دقیق است، آن هم برای بسکمک از کارخانه هایی که در بورس بوده و عملا ورشکسته هستند. چطور می خواهید در نهایت پول مردم را بدهید.

سیدکاظم دلخوش کننده صومعه سرا در موافقت با کلیات این لایحه گفت: طبق تجربه قبلی در نوشتن قانون بورس معتقدم این لایحه به دلیل افزایش سرمایه می تواند باعث رونق بازار شود و شرکت های بورسی تحت کنترل دولت هم سهام خود را در اختیار عموم قرار می دهند. طبق قانون، شرکت ها موظف شده اند تا سرانجام قانون برنامه پنجم تأمین اقتصادی داشته باشند.

علیرضا سلیمی کننده محلات به عنوان دومین مخالف کلیات این لایحه گفت: این لایحه شبهات زیادی دارد. ما هم موافق رونق بورس و رونق اقتصاد هستیم اما باید فکری به حال رفع شبهات کرد. اینکه گفته می شود قرار است شرکت های پذیرفته شده در بورس و فرابورس سهام خود را عرضه کنند ابهام دارد. بخشی از این لایحه مغایر قانون برنامه و اصل 85 و اصل 138 قانون اساسی است. باید درباره این موارد تدبیری اندیشیده شود.

باید کمک کرد سرمایه های خرد به سمت بازار سرمایه حرکت کند

رحیم زارع کننده آباده به عنوان آخرین موافق کلیات این لایحه گفت: این لایحه باعث کارآمدسازی بازار سرمایه و شفافیت می شود. در این لایحه ایرادات قبلی به بازار سرمایه رفع شده است و می توان به سمت بهره برداری از ابزارهای اقتصادی و رقابت پذیری بازار بورس حرکت کرد. این لایحه ابزار نظارتی برای مجلس و دستگاه های نظارتی شده که بتوانند نظارت های لازم را در بازار بورس داشته باشند.

وی همچنین اظهار کرد: باید کمک کنیم که سرمایه های خرد به سمت بازار سرمایه حرکت کند. این لایحه می تواند گامی برای رسیدن به این هدف باشد.

بازار سرمایه فرصت و تهدید است

محمدرضا پورابراهیمی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفت: امروز بازار سرمایه متأثر از فضای عرضه و تقاضاست. تمایل زیادی از طرف مردم به سمت بازار سرمایه حرکت کرده که می توان از این ظرفیت استفاده کرد. در تمام دنیا بازار سرمایه محل ارائه نقدینگی خرد است که باید ما هم بتوانیم آن ها را تجمیع کنیم.

وی افزود: البته بازار سرمایه فرصت و تهدید است. تهدید از آن جهت که قیمت برخی سهام ها فراتر از قیمت واقعی بوده و با کوچکترین ریزشی مردم متضرر می شوند. فرصت هم از این لحاظ که می توان نقدینگی های خرد را جذب تولید کرد به جای آنکه در بازارهای دیگر صرف شود.

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس تأکید کرد که باید نقدینگی مردم در بازار سرمایه به سمت تولید و اشتغال رود. گلایه ما از دولت این است که چرا پروژه های جدید نفتی و معدنی در قالب شرکت های جدید تأسیس نمی کند که بتوان این پروژه هارا اجرایی کرد. این لایحه می تواند منابع جدید را برای بهبود شرایط اقتصادی خلق کند.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: اقتصادنیوز
انتشار: 4 مهر 1400 بروزرسانی: 4 مهر 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 14753

به "مخالفان و موافقان لایحه افزایش سرمایه شرکت های بورسی چه می گویند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "مخالفان و موافقان لایحه افزایش سرمایه شرکت های بورسی چه می گویند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید