کدام مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید هستند؟

به گزارش مجله آزمون اول، متخصص تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور نکاتی را درباره سبک تغذیه سالم و تقویت سیستم ایمنی در مقابله با بیماری ها ارایه کرد.

کدام مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید هستند؟

به گزارش خبرنگاران از ایسنا، دکتر مرجان عجمی در نشست خبری تازه های تغذیه و کرونا با ارایه توضیحاتی درباره اصول تغذیه سالم، چاقی و دیابت نوع 2 را از مهمترین عوامل خطر برای ابتلا به کرونا مطرح نمود و گفت این بیماری ها در کشورهای دارای الگوی غذایی ناسالم شایع تر است.

وی با بیان اینکه مصرف بالای چربی های اشباع، مصرف زیاد قند و شکر، نمک و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات از مشخصات رژیم غذایی ناسالم است، توصیه کرد: افراد در رژیم غذایی خود چربی غیر اشباع را جایگزین چربی اشباع کنند. چراکه مطالعات نشان داده که چربی اشباع باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود.

متخصص تغذیه انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور با اشاره به عنصر روی به عنوان یک ماده غذایی سالم که باعث رشد سلولی و تقویت سیستم ایمنی بدن می شود، گفت: مصرف روی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن در مقابله با بیماری های سارس و انفلوآنزا می شود، ولی 20 درصد مردم دنیا با کمبود این ماده غذایی روبرو هستند. همچنین کمبود روی در افراد مسن شایع تر است؛ اما افراد می توانند با مصرف به اندازه گوشت قرمز و سفید، لوبیا، عدس، دانه ها و انواع مغزها این عنصر را دریافت کنند.

وی در ادامه به معرفی موادغذایی دارای آنتی اکسیدان مانند توت، انگور، شکلات، روغن زیتون و پیاز پرداخت و توصیه کرد: افراد این مواد غذایی را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانند و سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند.

عجمی همچنین با اشاره به ماده گیاهی هیدروکسی تیروزول که در روغن زیتون به وفور یافت می شود، گفت: این ماده می تواند از انواع بدخیمی ها پیشگیری کند. یک آنتی ویروس قوی است و می تواند آسیب ریه را کاهش دهد. از آنجا که در بیماری کووید19 مهم این است که بتوان از رشد عفونت پیشگیری کرد، شاید بتوان از آن به عنوان راهی جنبی در درمان کرونا استفاده کرد.

وی همچنین به زردچوبه به عنوان یک ادویه بسیار مفید که در بیشتر کشورهای آسیایی استفاده می شود اشاره کرد و گفت: زردچوبه یک آنتی اکسیدان قوی است که همچنین می تواند بروز الزایمر را به تاخیر بیاندازد.

این متخصص همچنین با اشاره به اثر مطلوب ویتامین C در جلوگیری از عفونت های دستگاه تنفس فوقانی، سیب و مرکبات را یکی از اصلی ترین منابع تامین این ویتامین معرفی کرد.

وی همچنین با اشاره به اثر ویتامین D در جلوگیری از پوکی استخوان، نقش این ویتامین را در تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار موثر توصیف کرد و گفت: افراد می توانند با مصرف زرده تخم مرغ، ماهی و جگر به جذب ویتامین D در بدن خود کمک کنند.

وی با اشاره به نقش مهم ویتامین D در بهبود عملکرد سیستم ایمنی، گفت: بین سطح ویتامین D با میزان ابتلای کووید 19 ارتباط معکوس وجود دارد. اگر سطح این ویتامین در بدن پایین باشد، احتمالا مستعد ابتلا به عفونت باشیم و دوره ریکاوری بیماری نیز بیشتر می شود.

دکتر عجمی کنترل استرس، اضطراب و خواب را راهی موثر برای پیشگیری از عادات غذایی ناسالم مطرح نمود و گفت: باید سعی کنیم از مواد غذایی که احساس نشاط ایجاد می کنند بیشتر استفاده کنیم.

این متخصص تغذیه در سرانجام افزود: افراد با اتخاذ سبک زندگی سالم می توانند احتمال ابتلای خود را به بیماری های مزمن و همچنین کووید 19 کاهش دهند.

گروه ساختمانی آبان: گروه ساختمانی آبان: بازسازی ساختمان و تعمیرات جزئی و کلی و طراحی ویلا و فضای سبز و روف گاردن، طراحی الاچیق، فروش درب های ضد سرقت

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: جام جم آنلاین
انتشار: 4 مهر 1400 بروزرسانی: 4 مهر 1400 گردآورنده: quiz1.ir شناسه مطلب: 21155

به "کدام مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید هستند؟" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "کدام مواد غذایی برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید هستند؟"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید